3 myter om flyttebyrå

Flyttebyrå har blitt mer og mer populært de siste årene. Et flyttebyrå sparer deg både tid og penger, samtidig som det gjøre en ellers stressende prosess langt mer håndterbar. Hvorfor er det da mange som fortsatt ikke bruker flyttebyrå? Vi skal ta knekken på de tre mest vanlige mytene om flyttebyrå.

Flyttebyrå er unødvendig

Mange er i den oppfatning at et flyttebyrå er en dyr affære – men dette stemmer nødvendigvis ikke. Det finnes et hav av byråer å velge fra og alle konkurrerer om å tilby de beste og mest gunstige prisene. Et flyttebyrå kan bistå med utvask, pakking, bortkjøring av søppel, anskaffelse av flytteesker, bobleplast og teip.

Myter om flyttebyrå

Tid er penger og med et flyttebyrå sine flyttetjenester sparer du uhyre mye tid. Flytting er blant de mest stressende livshendelsene vi går gjennom i løpet av et liv, men med et flyttebyrå kan du lene deg tilbake og heller bruke tiden til å fokusere på ditt nye hjem. For de aller fleste vil et flyttebyrå være en store fordel, og prisen vil være meget overkommelig sammenlignet med alle utgiftene som ellers hadde oppstått.

Flyttebyrå har ansvar for skader

Dersom du skal bruke et flyttebyrå er det veldig viktig at du tegner en flytteforsikring i forkant. Mange tar det nemlig for gitt at flyttebyrået er ansvarlig for eventuelle skader på flyttelass og inventar. Men et flyttebyrå har faktisk et veldig begrenset ansvar når det kommer til skader.

For at et flyttebyrå skal kunne stilles ansvarlig, er du nødt å bevise at flyttebyrået har påført skadene med vilje – og dette er selvfølgelig vanskelig å bevise. Som regel vil et flyttebyrå kun ha en forsikring som dekker deg dersom flyttebilen blir utsatt for en ulykke som dermed fører til skader på flyttelasset. Selv i slike situasjoner vil erstatningsbeløpet være begrenset.

Mange går også i fellen og tenker at innboforsikringen dekker skader ved flytting, men dette er ikke alltid tilfelle. Kontakt forsikringsselskapet ditt og dobbeltsjekk hvilken dekningsgrad du har. Du trenger ikke benytte deg av flytteforsikringen til flyttebyrået ditt, og det er mulig å sammenligne flytteforsikringer fra ulike selskaper.

Det spiller ingen rolle hvordan jeg pakker

I teorien kan du bruke akkurat de flytteeskene du selv ønsker, men dette kan ha mye å si for hvor effektiv og rask flytteprosessen blir. Hvert byrå opererer som regel med sine egne flytteesker. Disse er utviklet for å gjøre frakten effektiv, trygg og plassbesparende.

Består flyttelasset ditt av spesielle gjenstander eller dyrt inventar? Da vil det være svært fordelaktig å bruke flyttebyrået sine spesiallagde flytteesker. Slik kan du være trygg på å minimere risikoen for skade, og det blir lettere for flyttemannskap å vite hvilket flyttelass som befinner seg i hvilke esker.

Flyttemannskapet er trent opp i hvordan de skal stable eskene på best mulig måte, og derfor kan det fort bli forsinkelser om flyttelasset ditt er pakket ned i mange ulike esker og kasser. Tar byrået en timebetaling er det absolutt en fordel å bruke flytteesker byrået er kjent med fra før av.