Hva koster flyttevask

Når du flytter er det viktig å ikke glemme at salgsobjektet skal overleveres ren og innflytningsklar.

I denne artikkelen finner du følgende informasjon:

 • Prisliste for flyttevask
 • Hva er inkludert i en flyttevask

For å løse tidsklemma er det en økende trend hos nordmenn som velger å sette bort vaskejobben til et profesjonelt vaskefirma. Flyttevask er blant de tjenestene de fleste bruker mindre tid på. Men det er enorme forskjeller i pris på flyttevask og hva de ulike firmaene tar. Det er vanskelig for forbrukerne å vite hva som er bra og hva som er dårlig. Dessverre er det også mange som går i fella ved å utelukkende velge vaskefirma basert på billigste tilbud og det ender både i reklamasjoner og konflikter med kjøper eller utleier.

Hva koster flyttevask i Oslo

Når du selger en bolig er du lovpålagt å sørge for at denne er vasket før de nye kjøperne flytter inn. Dette innebærer også rydding av selve eiendommen. For mange er utvask det kjedeligste og mest stressende i en flytteprosess. Dette bør helst skje etter at alt er flyttet ut av boligen, og mange venter for lenge med å starte på utvask. Derfor er det blitt mer og mer vanlig å få profesjonell hjelp, slik at jobben går hurtig, effektivt og ikke minst plettfritt for seg. Prisen på en flyttevask i Oslo vil variere alt ettersom hvor stor bolig du har. I tillegg tar byråene ulike priser og det lønner seg derfor å sammenligne tilbudene du får. Ikke gå for det første og beste tilbudet, du kan nemlig spare mye på å sammenligne de ulike aktørene.

Noen byråer kommer gjerne på befaring før du gir deg et prisanslag, og da kan du gjøre enkle grep for å redusere prisen. I forkant av en befaring kan du rydde uteområdet på egen hånd. Dette kan du gjøre i god tid før selve flytting skal finne sted, ettersom du ikke behøver å flytte møbler eller inventar for å rydde uteplassen. Hvis vaskebyrået kun skal fokusere på innsiden av boligen, kan du spare en god del penger på dette. Hvis du virkelig ønsker å kutte ned prisen, kan du også rengjøre ventiler og sluker på egen hånd.

Hva koster flyttevask

Prisliste for flyttevask

Basert på siste test JANUAR 2024 har vi kommet frem til følgende prisliste for flyttevask fra renholdsfirmaer i Oslo. Merk at prislisten ikke inneholder informasjon om kvalitet eller leveransedyktighet.

Vanlige priser for en flyttevask i Oslo i 2024 vil være:

 • For en leilighet opp til 40 kvadrat må du normalt betale mellom 5000,- til 6000,- kroner
 • For en leilighet på 80 kvadratmeter må du normalt betalt mellom 7000,- til 8000,- kroner
 • For en leilighet på 100 kvadratmeter må du normalt betale mellom 8000,- til 9500,- kroner
 • For en leilighet over 100 kvadratmeter må du normalt betale kvadratmeterpris på mellom 80,- til 100,- kroner

I tillegg tar de fleste også betalt for kjøring, parkering og tilleggstjenester som vask av hvitevarer, persienner, balkong o.l.

Det finnes også rimeligere aktører og aktører som aktivt opererer med lave priser og prisdumping. Sjekk disse bedriftene nøye for å unngå at du betaler for svart arbeid, bidrar til menneskehandel eller hvitvasking. Renholdsbransjen er dessverre preget av et stort antall useriøse aktører.

Snakk med kjøper og planlegg

I noen tilfeller kan det også lønne seg å snakke med kjøperen i forkant. Skal du for eksempel selge et oppussingsobjekt? Da er det ikke nødvendigvis et like stort behov for å vaske hele huset. Hvis enkelte rom skal rives, eller hvis noen gulv skal fjernes, kan det som regel være nok å kun støvsuge over disse flatene. Hvis dette er tilfelle, vil du også spare penger på flyttevasken. Når du kontakter vaskebyråer, er det viktig å oppgi riktig informasjon om boligen din. Husk at både sluker og ventiler skal renses og vaskes grundig, dette kan ta tid. Har boligen en garasje, balkong eller kanskje en bod? Disse må både ryddes og feies skikkelig før den nye kjøperen flytter inn. Ved å gi byrået en grundig oversikt, vil du også få et mer nøyaktig prisoverslag. Dette er nyttig når du skal sammenligne prisene. Les også: 3 myter om flyttebyrå

Slik får du rimeligere flyttevask

Sett gjerne av god tid i forkant av flyttingen. Husk at det er mye som skal ordnes i en flytteprosess, og for å få best mulig pris bør du bestille en flyttevask i god tid. Dette gir deg også mulighet til å sammenligne de forskjellige tilbudene. Når du sammenligner bør du ikke bare se på prisen, men forsikre deg om hva som følger med vasken. Sørg for at byrået tar for seg alt fra hvitevarer, sluk, peis, vinduer og alt som befinner seg på tomten. Hvis du skal benytte deg av et flyttebyrå, vil de også kunne stå for vask av boligen. Sørg for å velge et byrå som kan hjelpe deg med mest mulig, da får du mye av arbeidet innbakt i den totale prisen. Som alltid lønner det seg å sammenligne tilbud, det er slik du får de beste prisene.

Hva inngår i en flyttevask

Mange lurer på hva som inngår i en flyttevask og hva du kan forvente av vaskefirmaet. Det er ikke et fasitsvar på dette da det varierer noe mellom et vaskefirma til et annet men en typisk flyttevask innebærer vanligvis følgende.

 • Vask av alle flater, inkludert vegger og tak, skuffer og skap
 • Vask gulv, vegger og tak tørrmoppes, lister, håndtak, luftventiler, stikkontakter, dører, vinduer og overflater i hele boligen.
 • Innvendig og utvendig rengjøring av ventiler og vifter på kjøkken og bad
 • Rengjøring av hvite- og brunevarer
 • Vask bak gjenstander som ikke er fastmontert, for eksempel badekar, kjøleskap, komfyr og lignende

Husk at alle hvitevarer som komfyr, kjøleskap, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, fryser (må avrimes før vask) også må vaskes utenpå og inni. Ønsker du at det vaskes bak må disse dras frem slik at du vaskepersonalet kommer til bak. Ta filtrene av kjøkkenviften og rengjør dem. Dette er noe som vaskebyrået også hjelper deg med men du må regne med å betale et tillegg på 400 til 700 kroner per gjenstand som vaskes.