Hva koster flyttebyrå

Her er svaret, sjekk flyttebyrå priser: Flyttebyrå koster fra 1500 til 1700 kroner per time for 2 mann og flyttebil. Eller fra 1900 til 2300 kroner per time for 3 mann og flyttebil.

Har du tunge møbler, som for eksempel et piano, en safe eller en tung sofa må du beregne å betale noe mer for å frakte slike gjenstander. Ellers er prisene over markedspriser basert på gjennomsnittlige priser fra de mest populære flyttebyrå i de største byene i Norge.

Det er mange fordeler med å sette bort flyttejobben til et flyttebyrå. Flyttingen går både raskere og mer effektivt men du slipper også å bære tunge møbler og slite deg ut i en allerede travel prosess. Et flyttebyrå kan hjelpe deg med alt fra å demontere ned møbler, pakke i flytteesker, transport og utvask etter flytting.

 •  
Hva koster flyttebyrå

Hva koster flyttebyrå i Oslo

Priser på flyttetjenester i Norge avhenger av flere faktorer enn bare boligens størrelse. Det er vanlig at mange tenker at det er kun boligens størrelse som er avgjørende for hva flyttekostnadene kommer på.

Likevel, de to viktigste faktorene for totalkostnader på flyttehjelp er hvor stort flyttelass du har og hvor du skal flytte fra og til.

Flytter du fra en liten studenthybel tar det selvsagt kortere tid enn hvis du flytter fra en stor villa. Avstanden for hvor du flytter fra og til vil også påvirke kostnadene på flytting. Kjøretiden det tar mellom boligene og i hvilken etasje du skal fra og til vil påvirke tidsbruken flyttebyrået bruker på å laste og kjøre til ny bolig.

Dette er hva flytting koster i Oslo i 2024:

 • 2 mann med flyttebil fra 1500 til 1700 kroner per time
 • 3 mann med flyttebil fra 1900 til 2300 kroner per time
 • Trenger du hjelp med å flytte et piano tar flyttebyrået gjerne fra 3000 til 6000 kroner for dette. Er det et ekstra stort piano og det skal flyttes ned eller opp mange etasjer uten heis kan kostnadene for pianoflytting være noe høyere.

I 2023 er gjennomsnittlig kostnad for å flytte med et flyttebyrå mellom 12.000 og 15.000 kroner. Prisen er basert på en 2-3 roms leilighet internt i Oslo.

Flyttebyrå i Oslo med fastpris

Flytting er vanligvis en stor og tidkrevende prosess, som ofte tar lenger tid enn det man hadde sett for seg. Derfor er det mange som velger å sette bort flyttejobben til profesjonelt flyttefirma i Oslo.

Når du har bestemt deg for å flytte må du finne ut hvordan du ønsker å flytte. Det er nemlig mulig å flytte på egenhånd eller leie inn et flyttebyrå. Disse jobber stort sett med timepriser men det er også mulig å finne et flyttebyrå som tilbyr flyttetjenester med fastpris.

Flyttebyrå som jobber med timepriser tar mellom 1500 og 1700 kroner per time, for 2 mann med flyttebil, eller mellom 1900 og 2300 kroner per time for 3 mann og flyttebil.
Prisene er markedspriser for flyttebyråtjenester i 2024.

Ønsker du en fastpris innebærer det at flyttebyrået må komme på en befaring slik at de kan se alt du ønsker å flytte. Fastpris på flytting er ofte også benyttet for en flyttejobb utenbys eller du flytter mellom byer, for eksempel fra Oslo til Bergen.

Hva påvirker kostnader på flytting

Som vi har nevnt over er det flere ting som påvirker kostander for å leie inn et flyttefirma. Først og fremst hvor stort flyttelasset er og hvor du skal flytte fra og til.

Men også når du planlegger å flytte. Passer det best å flytte en ettermiddag eller en helg må du regne med at prisen for å bruke et flyttebyrå er høyere enn flytting i ukedager på dagtid.

De viktigste prisfaktorene for flytting:

 • Hvor stort flyttelass det er
  En større flytting med mange møbler og flytteesker er mer tidkrevende og som regel tar dette lenger tid enn å flytte fra mindre leiligheter
 • Avstand
  Hvor du skal flytte fra og til er også av stor betydning og en viktig prisfaktor. Jo lenger distanse jo dyrere er det å flytte
 • Etasjer og trappetrinn
  Flytter du fra en første etasje på bakkeplan til en annen første etasje kan du regne med at flytteprosessen går unna raskt. Det tar derimot lenger tid å flytte fra eller til en femte etasje med mange trapper og uten tilgang til heis
 • Parkering
  Dette er noe mange ikke tenker over men som har stor betydning for effektiviteten. Hvis flyttebilen må stå langt unna inngang tar det lenger tid å flytte enn hvis det er reservert parkering på forhånd og denne er med nær tilgang til inngangsdører

Uansett når du ønsker å flytte og hvor langt du skal anbefaler vi å ikke se deg blind på prisen. De beste flyttebyrå i Oslo har gjerne høyere timesatser men er også både raskere, mer effektive og forsiktige med det er bærer og flytter. Et billig flyttebyrå er ikke nødvendigvis det billigste og beste alternativet når du skal overlate ansvaret til andre med å flytte verdifulle møbler og eiendeler.

Har du spesielle behov

Prisen over er basert på et normalt flyttelass som kunde har pakket ned på forhånd. Har dere behov for ekstra tjenester som for eksempel nedpakking eller flytting av tunge gjenstander, slik som pianoflytting, kan det koste mer.

Godt tips når du leier et flyttebyrå

Det å være tydelig når du bestiller flyttetjenester fra et flyttebyrå er viktig. En ting som ofte skaper uenigheter er hvis du ikke har vært tydelig på tjenesten du ønsker. Har du et piano som skal være med på flyttelasset, informer flyttebyrået om dette. Da kan de stille med riktig mannskap og nødvendig utstyr.

Eller hvis det er vanskelig å stå parkert utenfor døren og flyttebyrået må bære langt fra bolig til flyttebilen. Slik informasjon er viktig for at flyttebyrået skal være godt forberedt og i dette tilfellet ta med seg flyttetraller.