Billig flyttebyrå Oslo

Billig flyttebyrå Oslo. Ser du etter rimelig flyttehjelp? Da har du kommet helt rett. Vi har nemlig samlet de beste flyttebyrå i Oslo slik at du slipper å bruke masse tid på å finne rett flyttefirma.

Proffe og rimelige flyttebyrå hjelper deg med alt fra demontering til pakking, tunge løft og pianotransport, flyttevask, mellomlagring og søppeltaxi. Flyttebyrå med lang erfaring slik at du kan være sikker på at du får god kvalitet til riktig pris. Så hvis du er på utkikk etter et billig flyttebyrå Oslo eller Viken, eller et annet sted i Norge, kan vi hjelpe deg. På flyttebyråpriser.no finner du også en god oversikt over kostnader for hva et flyttebyrå koster og du finner hele tiden oppdatert prisliste over markedspriser for flyttetjenester.

Billig flyttebyrå Oslo

Billig flyttebyrå i Oslo

Når du leter ett er billig flyttebyrå i Oslo må du også passe på at du velger rett flyttefirma slik at eiendelene man har blir godt ivaretatt når man flytter de fra et sted til et annet.

Vær obs på dette når du velger billig flyttebyrå

 • Sammenlign flere flyttebyrå
 • Sjekk at flyttebyrået faktisk eksiterer
 • Undersøk at flyttebyrået betaler skatt og merverdiavgift
 • Be om faktura eller betaling med bankkort
 • Si nei til svart arbeid, kontant betaling eller til privat Vipps konto

Finnes det egentlig billig flyttebyrå?

Julie er vår skribent som skriver om bolig- og flyttetjenester. Hun har stor interesse for interiør og har tidligere jobbet i interiørbutikk.

Ja og du skal ikke være redd for at du ikke finner et billig flyttebyrå. Men heller være obs på at de flyttebyrå som jobber billig er useriøse aktører. De jobber ofte svart og uten forsikringer, hvilket betyr at ditt flyttelass ikke er så godt forsikret. I Oslo finnes det mange useriøse flyttebyrå/transportfirma, selv enkelte med lang erfaring som har klart å komme seg unna. En av årsakene til dette er at det ikke er så mange reguleringer eller krav til de som starter et flyttebyrå. Derfor kan useriøse aktører etablere seg, lage en annonse og skaffe seg kunder som ønsker å flytte billig.

En annen årsak er selvfølgelig at forbrukerne ikke vet hvordan de skal navigere rundt i jungelen av de flyttefirma som finnes på markedet. Man flytter ikke så ofte og har ikke kjennskap til hvilke flyttebyrå som er pålitelig og til å stole på. Så er det heller ikke så uvanlig å undervurdere flyttejobben og man tenker at dette er unnagjort på et par timer og man velger da å gå for best pris på flytting.

Flytte billig, er det egentlig mulig?

Naturligvis. Og de flyttebyråene som stort sett ligger rundt markedspris er som regel trygge aktører og når alt kommer til alt, det billigste alternativet. De aktørene som dumper prisene på flytting forårsaker ofte både skader på bygg, møbler og andre eiendeler. Det at de krever oppgjør kontant eller Vipps gjør at det er vanskelig å få tak i de når du skal klage på flyttetjenesten eller reklamere på flyttebyrå.

Ved å gå for et “billig flyttebyrå” tar du også en risiko som kan være ulovlig og du stilles ansvarlig for

 • Flyttebyrået bruker kanskje ulovlige ansatte (mangler ID dokumenter)
 • At de jobber svart ved at de mottar betaling kontant
 • Flyttegods blir skadet eller “forsvinner”
 • Flyttefirmaet betaler ikke offentlige avgifter som skatt og merverdiavgift

Hva koster flyttebyrå

Prisen for et flyttebyrå varierer ut i fra flere ulike faktorer som kan påvirke akkurat din flytting. De viktigste faktorene for å beregne pris er avstanden hvor du må flytter fra og til, mengden med eiendeler som du skal flytte og hvilke tjenester du ønsker. I vårt nettverk finner du samarbeidspartnere som har lang erfaring og tilbyr konkurransedyktige priser på flyttehjelp.

Slik finner du omtrentlig størrelse på ditt flyttelass: Å beregne mengden av flyttelasset er vanskelig selv for erfarne flyttekarer. Men en fin tommelfingerregel er å dele boligens størrelse på tre og vipps så har du et ca. gjennomsnitt av flyttelasset ditt i kubikkmeter. Eksempel: flytter du fra en bolig på 100 kvadrat er flyttelasset ditt rundt 33 kubikkmeter.

Dette er hva flytting koster i Oslo i 2023, prisliste for flytting er oppdatert 15.januar 2023.

 • 2 mann med flyttebil fra 1500 til 1700 kroner per time
 • 3 mann med flyttebil fra 1900 til 2300 kroner per time
 • Trenger du hjelp med å flytte et piano tar flyttebyrået gjerne fra 3000 til 6000 kroner for dette. Er det et ekstra stort piano og det skal flyttes ned eller opp mange etasjer uten heis kan kostnadene for pianoflytting være noe høyere.

I 2023 er gjennomsnittlig kostnad for å flytte med et flyttebyrå mellom 12.000 og 15.000 kroner. Prisen er basert på en 2-3 roms leilighet internt i Oslo.

Prisfaktorer for flytting

Selv om du oppgir boligens størrelse er det vanskelig for flyttebyrået å sette en fastpris. Dette fordi ingen boliger eller sammensetninger av møblement og eiendeler er like og prisen for flyttehjelp vil påvirkes av flere faktorer.

Volum på flyttelasset er kanskje det viktigste. Hvor stort flyttelasset er reflekteres ofte i prisen. Jo mer du har jo høyere blir flyttekostnadene. Et godt tips for å redusere dette: start i god tid med å rydde og pakke. Kvitt seg med saker og ting du ikke bruker. Gjennomgå boder på loft og kjeller. Er det noe som kan doneres eller selges?

Forholdene hvor du flytter fra og til har også en stor påvirkning. Flytter du fra en enebolig med enkel parkering utenfor eller fra en femte etasje uten heis og gateparkering? Vanskelige forhold på noen av adressene kan gjøre at flytteprosessen tar mye lenger tid enn forventet. Informer flyttebyrået på forhånd hvis det er ting som de må ta hensyn, for eksempel at de har med seg traller hvor det er vanskelig med parkering.

Dyrere å flytte med årstidene. Sommeren er høytid for flytting og populære flyttebyrå setter gjerne opp prisen om sommeren. Sommerferien og juli måned er den dyreste måneden å leie et flyttebyrå. Årsaken til dette er selvfølgelig fordi det er høy flyttefrekvens på denne tiden og spesielt i studiebyer som Oslo, Trondheim og Bergen.

Pakker du selv eller trenger du hjelp til dette. Hvilke flyttetjenester du ønsker å bruke vil også ha noe å si for de totale flyttekostnader. En flytting handler om mer enn bare transport fra A til B. Flyttebyrået kan ta seg av flere tjenester. Trenger du hjelp til å pakke ned eiendeler er det dyrere enn om du har gjort et godt forarbeid på forhånd. Gode forberedelser kan senke flyttekostnadene dine men det er viktig å huske på at dette krever mye tid fra deg.

Dette er populære tjenester fra et flyttebyrå:

 • Hjelp til å pakke eiendelene dine opp eller ned
 • Pakkemateriell som bobleplast eller flytteesker, ofte kan du få dem billigere av flyttebyrået enn i butikken
 • Bortkjøring av avfall og flyttevask
 • Oppbevaring og mellomlagring av møbler og andre eiendeler
 • Flytting av spesialgjenstander som våpenskap eller piano
 • Rydding og vasking av dødsbo
 • Håndverkstjenester
 • Leie av flyttebil
 • Demontering og montering av møbler

Har du tunge gjenstander som skal flyttes? Har du spesielt tunge ting som skal være med på flyttelasset vil det kunne medføre at kostnadene blir dyrere. Eksempler på dette kan være ved pianoflytting, flytting av side by side kjøleskap, arkivskap eller safeflytting. Uten fagkunnskapen og passende verktøy er risikoen for personskade og materielle skader ganske høy og slike oppdrag anbefaler vi å sette bort til et erfarent og pålitelig flyttebyrå.