Hva koster flytteesker

Hva koster flytteesker og hvilke butikker selger dette.

Når du skal flytte trenger du mange flytteesker. De fleste tenker gjerne ikke så mye over prisen på flytteesker, men har du et stort flyttelass kan du spare mye penger på å gå for det rimeligste alternativet. En enkel flytteeske koster vanligvis mellom 40 og 60 kroner, men her er det mulig å gjøre et kupp for en billigere flytteprosess.

Først og fremst bør du sette av litt tid til å kontakte venner, familie og naboer. Kanskje har de noen gamle flytteesker liggende som du kan overta? Velger du dette alternativet er det viktig at flytteeskene er i god stand og kan håndtere et nytt flyttelass. Skader på flyttelass er ikke uvanlig, og den største årsaken til dette skyldes som regel bruk av dårlige esker, feilpakking eller esker som ikke er egnet for lasset sin vekt.

Hva koster flytteesker

Hva koster flytteesker

Flytteesker kan kjøpes flere steder, blant annet på Europris, Nille, Biltema, Jula og IKEA eller City Self Storage. Prisen vil selvfølgelig variere alt ettersom hvor du kjøper eskene, men de fleste utsalgssteder vil selge flere esker samlet for en billigere pris. Skal du bruke et flyttebyrå Oslo vil det også være mulig å kjøpe flytteesker direkte fra dem. Disse pleier å koste hakket mer enn de du får kjøpt i vanlige butikker.

Skal du kjøpe helt nye flyttekartonger vil det være smart å kjøpe solide esker som er ekstra forsterket – og gjerne et merke som er dobbelt polstret og tåler tung vekt. Mange ender ofte opp med et mangfold av ulike flytteesker, og da er det viktig å tenke nøye gjennom hvilke deler av flyttelasset som skal fordeles i de ulike eskene.

Flytteesker pris

Hvis du har et stort flyttelass, er det smart å gå til innkjøp av esker med en oversikt på siden. Dette kan for eksempel være kategorier som kjøkken, soverom, bad og stue. Med en slik oversikt kan du krysse av innholdet etter hvert, og det vil bli langt lettere å pakke opp eskene i den nye boligen.

Det lønner seg alltid å kjøpe litt flere flytteesker enn hva du tenker du har bruk for. I eskene bør du også ha plass til bobleplast eller andre isolerende materialer, og da fylles eskene ofte fortere opp enn hva du hadde sett for deg. Dersom du skal benytte deg av et flyttebyrå kan det være lurt å forhøre seg med dem i forkant. De kan ofte gi deg gode tips om hvor mange flytteesker du bør beregne for ditt flyttelass.

Garderobeesker og bokesker

For vanlige inventar som klær og kjøkkenutstyr, vil alminnelige flytteesker og bobleplast kunne gjøre susen. Har du derimot malerier eller andre dyre gjenstander som skal flyttes, kan det lønne seg å bruke spesiallagde flytteesker. Her kan du også være smart å forhøre deg med flyttebyrået i forkant.

Det aller viktigste er at flytteeskene tåler vekten av flyttelasset, og er av god nok kvalitet og styrke. Likevel burde du alltid beskytte ekstra skjørt inventar med bobleplast. Kjøper du flere flytteesker samtidig, vil dette kunne spare deg en god del penger. Planlegg pakkingen slik at du kan bruke plassen effektivt og benytt deg gjerne av esker med en praktisk oversikt på siden. Lykke til med pakkingen!